Enhåndsvirvel og annet snadder

kenneth_120Kenneth Kapstad er regjerende norgesmester fra fjorårets Virvel NM. Med 1115 enkeltslag på 60 sekunder ble han vinner av førstepremien i konkurransen. En konkurranse som dette skal være gøy, men har alikevel en undertone av alvor. I årets NM står det om premier på 24.000,-. Da blir det straks litt mer alvor i leken.

Vi har hatt Kenneth på besøk i Trommer.no sitt studio i Oslo. Her gjorde vi intervju, men vi kunne ikke la han forlate studio uten å komme inn på teknikk.

Øving og atter øving

- Jeg øvde meg opp brukte push & pull-teknikk før fjorårets Virvel NM. Jeg hadde et bra grunnlag, men hadde ikke finpusset teknikken på en god stund; forteller Kenneth.

Da konkurransen ble annonsert bestemte Kenneth seg for å stille opp - slik han også gjorde i 2008. Og mens Vidar Kolberg hos Tre45 i Trondheim observerte ble den gamle rekorden på 1068 slag slått.

- Det var gøy å merke at teknikken satt. Jeg visste det gikk fort, men ante jo ikke hvor fort. Denne konkurransen gjør det mulig for trommeslagere å faktisk få greie på hastigheten. Men først og fremst handler det om å fokusere på teknikk, forstå teknikk, og derfor øve på teknikk.

Kenneth forteller selv at han har vært teknikk nerd i mange mange år.

- Men jeg er sikker på at det er andre som er raskere enn meg. Hellhammer må da kunne slå meg i år; sier han med et utfordrende blikk i øyet.

Virvel NM skal bidra til at norske trommeslagere flytter grenser. Utfordrer sine egne prestasjoner. Også skal det være gøy. det skal være morro. Og det skal engasjere.

idea_buble_64Inspirasjon
Her viser Kenneth Kapstad hvordan han gradvis bygger opp hastighet med Push & Pull-teknikk. På denne måten kan han spille ekstremt hurtig i begge hender. Dette er altså enkeltslag, og ikke dobbeltslag.

PS! Vi beklager at det er svak lyd på denne filmen

{youtube width="500"}2IxGkK86RlM{/youtube}

Gavity Blast
I denne filmen ser dere hvordan enhåndsvirvel gjøres ved hjelp av rimmen på trommen.

{youtube width="500"}Qy67KKFBw-g{/youtube}

20 sekunder Virvelkonkurranse
Og til slutt kan dere se hvordan Kenneth gjør det i Virvelkonkurranse 3 uker før NM-uka starter. 20 sekunder - 362 slag. Ikke dårlig. Det hadde blitt 1086 på 60 sekunder. Det betyr at toppformen ikke er helt inne. Hvem kan slå han?

{youtube width="500"}4hlbVSF0ulc{/youtube}

Produkter i shoppen

Facebook venner

YouTube klipp


Trommer.no - gjør deg bedre

Motta Slagverknytt