Jazz og andre tips

Slagverker og konsertprodusent Torstein Elingsen fikk i høst Asker jazzklubbs hederspris for sitt samarbeid med Majken Christiansen. Han er en erfaren slagverker med base i Oslo. Vi møtte han og fikk filme en masterclass han holdt for slagverkstudenter ved Westerdals i Oslo. Her tar han for seg enkle og gode løsninger for småband, storband, litt jazzhistorikk og latintriks. Torstein er også konferansier på BOOMCRASH! - on drumsday 29. november 2015 i Oslo. Les mer om dette her.  Del 1: Jazz og Swing

En dag med Weckl

Dave Weckl var i Oslo og holdt clinic for Yamaha. Det skjedde i fellesferien og mange gikk glipp av det, men noen hadde peilet seg inn på dette i lang tid. Ikke bare var det clinic 7 juli, men dagen etter var det workshop med Weckl. Øvingshotellet var stedet og 12 slagverkere fikk en hel dag sammen med verdensstjernen.

Toto live i Osaka 24 april 2014

Jeg har lenge lurt på hvordan det vil låte av Toto når Keith Carlock tar over trommestolen, og endelig: Her er mobilopptak fra konserten de hadde i Osaka 24 april i år. 

Trommer og synging

Mange trommeslagere liker å gjemme seg bakerst på scenen med tammer og cymbaler å dekke seg bak. Andre føler for å tre frem i lyset og erobre verden med solospill på clinic´s. Andre igjen er opptatt av tekst, budskap, innhold og formidling. De griper til mikrofonen og bruker stemmen, men er de lenket fast til settet? Skal de bli sittende bakerst eller skal de ta det fulle skrittet helt frem til scenekanten? 

Keith Carlock - ny trommis i Toto

Toto har blogget på sin nettside hvilke planer de har for 2014. Foruten nytt studioalbum og flere tuneer bytter de ut et sentralt bandmedlem. Keith Carlock erstatter trommeslager Simon Phillips. Erstattet Jeff PorcaroSimon Philips var mannen som i 1992 fikk trommejobben da legendariske Jeff Porcaro så tragisk omkom i eget hjem. Simon hadde tidligere møtt Toto på turnee i Europa og kontakt med gitarist Steve Lukather og hans band Lobotomys.

Zimmer´s verden - The Movie

percussionsteelEndelig kom filmen vi alle har ventet på: Behind the scene of Zimmer´s ultimante drumcircle. Selvsagt er det også folk som nå legger ut sine egne drumcover versjoner av musikken fra Supermannfilmen.

Hans Zimmer´s Drum Circle

superman-returns-superman_540Hans Zimmer har skrevet musikken til den nye filmen om Supermann. Den hadde premiere i går (14. juni) og i filmscoret har han nok en gang klart å tenke nytt. I et intervju forteller Zimmer om hvordan han jobber for å finne inspirasjon for musikken til filmen. 

I studio med Jesper Lind

jesper_portrett_540Låtskriver og artist Krister Railo jobber for tiden med sin tredje soloplate. Med seg har han musiker og produsent Jens Thoresen. Krister er stor fan av den daske artisten Tim Christensen, så da det viste seg at Tim´s trommeslager - Jesper Lind - var i Oslo åpnet det seg en spennende mulighet. Via en felles bekjent og et telefonnummer ble det etablert et dansk/norsk samarbeid.

Produkter i shoppen

Facebook venner

YouTube klipp


Trommer.no - gjør deg bedre

Motta Slagverknytt