Rhythm Art Duo

rad_forside_540

Komponist Erland Hildén har skrevet en messe for kor og to slagverkere. Musikken ble urfremført i Ørgryte Nya Kyrka, direkte på svensk radio, og Trommer.no var med på scenen.

Uvanlig melodisk slaginstrument

cimbalom_mallets-540
Slagverker Hans-Kristian Kjos Sørensen var rett før påske engasjert som musiker med Oslo-Filharmonien. Han var med for å spille på et noe mer kuriost slagverksinstrument: Et Cimbalom. Ikke mange i Norge som behersker dette slaginstrumentet så vi i Trommer.no fant ut at dette skal dokumenteres.

Lego, fly og pauker

seiersten_portrett_2_540

Småflysertifikat, legobygging og pauker er tre felt som ikke naturligvis hører sammen, men om du kjenner Bjørn Seiersten forstår du at dette er nødvendig. Det er disse tre interessene som utgjør hans liv. Trommer.no besøkte Bjørn på øvingsrommet i Olavs Kvartalet i Trondheim.

Køllemakeren på Bali

ea_trommesett_540

I forbindelse med intervjuet jeg gjorde med Bjørn Seiersten ville jeg ha en kort prat med køllemakeren Espen Aaberg. Jeg fikk kontakt på Facebook, men oppdaget at denne mannen var på Bali. Når en slagverker med musikkutdannelse fra høyskolen i Tromsø og lager egne paukekøller befinner seg på Bali ringer det noen bjeller.

David Friedman - Time & Space

friedman_playing_up_540

David Friedman gjestet Musikkhøyskolen i november 2011 og i den forbindelse fikk jeg mulighet til å møte en av verdens ledende jazzpedagoger og vibrafonister. Han var på Norges Musikkhøyskole som gjestelærer i forbindelse med et europeisk masterprogram. Vi fikk en lengre prat, samt filme under en av hans masterklasser for slagverkstudentene ved NMH. Også ble den spesialhilsen til julekalenderen. Alle disse filmene finner dere nederst i intervjuet.

Produkter i shoppen

Facebook venner

YouTube klipp


Trommer.no - gjør deg bedre

Motta Slagverknytt