"Jeg hater å gjøre feil"


Vi må helt tilbake til 1985 og Sessvollmoen. Vi var en mengde unge musikere samlet for å starte avtjening av verneplikt. Et år hvor alle håpet på å bli en del av Gardemusikken. Alle var vi håpefulle. Alle vil inn. Seks slagverkere skulle få plass. Det var alt for mange slagverkere som ville være med. Etter noen uker blir det prøvespill. De utvalgte ble Hans Kristian Kjos Sørensen, Bjørn Seiersten, Helge Diset, Dag Inge Bruflot, undertegnede og Erik Smith.

Slik ble jeg kjent med Erik. Et genuint naturtalent på trommer med ekstrem passion for å dele sin interesse med oss andre. Alt fra kassetter med Buddy Rich til VHS opptak med Victor Borge. Videoopptak fra amerikanske tvshow og utgaver av Down Beat med trommeslagere på frontsiden.

Erik Smith Band blir født
I Gardeleieren ble vi kjent med andre musikere som trombonisten Lars Erik Gudim og trumpeter Rune Haglund. Mens nettene ble lange og praten holdt oss oppe ble ideen om Erik Smith Band født. Erik på trommer, meg på pekusjon, Lars Erik skrev arrene og bandet ble forsterket med Harald Devold på sax, Ellen Hågevold på bass, Rune Thon på gitar og Dag Aarsland på piano.

Sent på høsten 1985 gikk vi i studio på Nordstand og spilte inn to sanger. Demoen skulle sikre oss jobber når vi avslutta militæret i januar. Nå har disse oppatkene dukket opp igjen og her kan dere for første gang høre Erik Smith Band anno 1985.

 

I år er det altså 30 år siden jeg ble kjent med Erik. Mye har skjedd. Utallige tvsendinger på NRK med Jens Wendelsboes orkester. Smiths venner. Trommeclinic´s i inn og utland for industripartnere som Yamaha, Vic Firth, Evans, Shure og Istanbul Mehmet.

En milepel
Et av de virkelig store øyeblikkene for meg var å oppleve Erik på scenen i Los Angeles. Vi hadde sittet utallige kvelder og sette video med idoler som Dave Weckl, Omar Hakim, Steve Jordan og John Robinson. Så er vi i Los Angeles og der - på scenen - skal Erik for første gang spille sammen med bl.a. Dave Weckl og John Robinson. Det var Groove Night med Yamaha under NAMM-show i 2003 og Erik viste de beste i verden hva han var god for.

De siste årene har jeg spesielt bitt meg merke i bandet Babylon Brothers. Med deres musikk har Erik landet solid i egne musikalsk røtter. Westcoast idealene fra 80-tallet ligger som en svøpe under alle deres musikalske valg. Lett blanding mellom kjente klassikere, ukjente perler og egne komposisjoner. 

Da jeg oppdaget at de spilte på Herr Nilsen - samme dag som Scott Henderson og Gary Novak - var veien kort. Jeg ringte Erik og avtalte Drumcam session og intervju.

 

Stor takk til Erik for at du fortesetter å dele din innsikt og erfaringer med trommespill. Gjennom clinics, på scenen og nå også med dette intervjuet. Takk også til Kjetil på Herr Nilsen som backer opp Trommer.no og gir oss innpass på denne herlige musikklubben i Oslo sentrum. Like du dette? Del det gjerne på Facebook, Twitter, Google+. 


Produkter i shoppen

Facebook venner

YouTube klipp


Trommer.no - gjør deg bedre

Motta Slagverknytt