Alt skal groove - hele tiden


Jeg ble med D`Sound på deres siste konsert i høst. Et fullsatt Parketearet i Oslo tok imot bandet, og endelig var Kim Ofstad tilbake på trommene. Veien dit har vært tøff for både bandet og Kim. Når spillegleden forsvinner må man jobbe hardt for å finne tilbake motivasjonen.


D`Sound sin musikk har alle de utfordringer en musiker drømmer om og disse rammene måtte de skape selv. Jeg fikk være med å filme både lydprøver og konsert. Det ble magiske øyeblikk med glitrende overskudd, virtuose fills, smakfull dynamikk og brilliant samspill.  

Starten
"Det var ingen som kom og ba oss starte D`Sound"; forteller Kim. "Det var vi som satsa et år på å fortelle bransjen og publikum at det var oss de hadde venta på"; slår han fast. 

Vi sitter hjemme hos Kim på Frogner og snakker om livet, musikken, oppveksten og karrieren som både slagverker, produsent og låtskriver. 

Her får dere smakebiter fra mitt møte med Kim. Håper det blir like inspirerende for dere som det har vært for meg mine studenter på Westerdals POP:Vi trenger ekte situasjoner
Det å være proff handler ikke bare om å bli bejublet for det som er bra. Profesjon er også hvordan du løser jobben når det er vanskelig. Jeg filmet store deler av konsert og fikk oppdage Kim´s profesjonsnivå.

Her kan dere høre hele sangen "Down On The Street". Lyden er fra mikseren for å få ut maks av trommene til Kim. På slutten av låta kommer hans "soslospot". Så skjer det. Alle trommeslageres mareritt: Krampe.

Jeg klippet filmen og delte med Kim på nettet. Så ringte jeg han og fortalte hvor viktig detter er. Det viser hvordan han tar ansvaret. Står i smertene. Jobber seg gjennom oppgaven og gir sitt publikum det de har kommet for å høre: Musikk.

Kim ser filmen, gjenopplever situasjonen, aksepterte fakta og lar oss alle ta del i det filmen viser. Jeg er svært takknemlig for at Kim lar oss få se dette. Det handler om å være proff - gjennomføre jobben - tross alt!   Så klippte jeg like godt ut soloen fordi den inneholder så utrolig mye informasjon. god musisering, nydelig oppbygging, lick`s og trick´s alle kan lære av, teknikk, eleganse, ro og et sant helvete!!!   

Takk til Kim Ofstad for å dele med oss. 

Produkter i shoppen

Facebook venner

YouTube klipp


Trommer.no - gjør deg bedre

Motta Slagverknytt