Stretching time

Kvelden var kommet og Victoria Jazzscene skulle få besøk at Chris Dave og hans band Drumhedz. Da jeg tok mine første, og svært så ydmyke skritt inn på Victoria Jazzscene den 28. okt, kjente jeg mildt sagt på nervene. Jeg skulle treffe trommeslageren som har revolusjonert instrumentet trommesett. Mannen som omtales med ord som ‘my worst nightmare’ og ‘the most dangerous drummer alive’ av hiphoplegenden ?uestlove. Trommer.no traff Gary Novak en uke etter Chris og fortalte om konserten. Gary bare ristet på hodet og sa: - Den mannen forandrer alt!

Space between the notes

Snarky Puppy er et instrumentalt fushion-band startet av bassist og bandleder Michael League rundt 2004, og ble etter hvert en sammensmelting av de hvite musikkstudentene i Denton og deres miljø på Universitetet i Nord-Texas, og det svarte kirke- og gospelmiljøet i Dallas. Denne konstellasjonen ble etter hvert også fusjonert med musikere fra Brooklyn i New York og resultatet er mildt sagt eksplosivt.

"Jeg hater å gjøre feil"

Vi må helt tilbake til 1985 og Sessvollmoen. Vi var en mengde unge musikere samlet for å starte avtjening av verneplikt. Et år hvor alle håpet på å bli en del av Gardemusikken. Alle var vi håpefulle. Alle vil inn. Seks slagverkere skulle få plass. Det var alt for mange slagverkere som ville være med. Etter noen uker blir det prøvespill. De utvalgte ble Hans Kristian Kjos Sørensen, Bjørn Seiersten, Helge Diset, Dag Inge Bruflot, undertegnede og Erik Smith.

"Pulling the sound out"

Det som gjør Trommer.no til en spennende hobby er muligheten til å treffe de beste slagverkerne som finnes. Da jeg hørte Mike Stern skulle spille i Oslo i høst tok jeg kontakt med arrangøren. Denne muligheten måtte ikke forsvinne. Det ble sendt noen mails og etter to dager var responsen der. Jeg hadde fått avtale om å intervjue Keith Carlock. Mannen som Steely Dan, Mike Stern, John Mayer og nå sist - men ikke minst - TOTO vil ha med på plate og turne.

Alt skal groove - hele tiden

Jeg ble med D`Sound på deres siste konsert i høst. Et fullsatt Parketearet i Oslo tok imot bandet, og endelig var Kim Ofstad tilbake på trommene. Veien dit har vært tøff for både bandet og Kim. Når spillegleden forsvinner må man jobbe hardt for å finne tilbake motivasjonen.

Produkter i shoppen

Facebook venner

YouTube klipp


Trommer.no - gjør deg bedre

Motta Slagverknytt