Smakebit fra Baard

baard_trommer_540
Baard Kolstad vant som kjent tittelen World Champion V-drums trommeslager. Det skjedde i Los Angeles fredag 20 januar. Det er morro for oss Norske trommeentusiaster av en Norsk trommeslagere viser at mivået vårt er i verdenstoppen. 

Hardt arbeid
Bård har i alle år gått sin egen vei og utviklet de ferdighetene har nå har fått respons fra. Responsen kommer fra en enstemmig jury bestående av noen av verdens beste slagverkere. Alt sammen backet opp av verdens største trommefirma - Roland.  

Konkurranser innen musikk er noe vi i Norge har problemer med å akseptere. Dette skjer stort sett bare når det er sangere i Idol, klassiste utøvere i Dronning Sonias konkurranse eller norske artister som blir nominert til Statoilprisen.

Ren konkurranse om ferdigheter - det være seg Virvelkonkurranse eller slik som nå med V-drums - skaper engasjement. Det viser at mange utøvere er dyktige og har ferdigheter, men kanskje ikke finner arenaer i Norge til å få vist seg frem.

Her i landet er det stort fokus på samspill. UKM viser dette til gangs. Men det kan også være mye engasjement i å spille alene. 

Så hvordan forbereder man seg til å spille solo? 

Baards forberedelser
Til konkurransen skulle alle utøverne forberede et program. Her skulle de spille på V-drums og samtidig vise god utnyttelse av lyder og funksjoner, både på trommesettet og de øvrige produktene fra Roland (Spd-sx eller SPD-30). 

Baard har liten erfaring med eletroniske trommer og måtte derfor sette seg inn i dette nye produktet - eller produktene om du vil. Det er ikke sikert dette er så komplisert som det kan høres ut. Jeg spurte Baard på Chat´n ifra USA.

Lage: Jobbet du mye med å sette deg inn i trommesettet?

Baard: "Nei kan ikke si det hehe :-) Thomas Revheim (produktspesialist fra Roland Norge) var ganske klar på at jeg burde holde meg unna alt av det han kaller "billige lyder og løsninger" hehe :-) 
Er fort gjort å sette på et sett med bare gitarer og keyboard, frese løs, også låter det liksom bra uansett. Jeg var jo den med det desidert enkleste og streiteste oppsettet av lyder".

td-30kv_stage_540

Virvelkonkurranse og V-drums
Vi vet at vinneren av de siste års Virvelkonkurranse har resultater som puster verdensrekordholder Mike Mangini i nakken. Aki har muligheter til å slå Mike og Kenneth klarer neppe sitte rolig å se på at det skjer.

Nå har Norge i tillegg fått en trommeslager som vinner Verdensmesterskapet i V-drums. 

Det vidner om at det er mye talent i Norge og at vi konkurrerer på et internasjonalt nivå. 

Konkurranse som motivasjon
Det er GØY med konkurranse. Det er uhøytidelig. Det er engasjerende. Vi fortjener mere lek og moro med musikk. Ikke bare alvor. 

Her kan dere se en smakebit av den fremføringa som ga Bård tittelen i Los Angeles forrige uke.

"Det er lekent. Det er kreativt. Det er imponerende."

Det viser en verdig vinner- og han er fra Norge. Gratulerer Baard - og velkommen til alle dere andre som får lyst til å vise hva dere kan i konkurransen 2012.Pål Steven Kolstad har filmet og klippet sammen denne smakebiten. Roland vil senere komme med en egen fullversjon. Vi gleder oss!facebook_64Dersom du liker denne artiklen og syns Trommer.no fortjener oppmerksomhet - DELdette på Facebook, tips venner og kjente, si din mening - om det så bare er ros :-)

 

Produkter i shoppen

Facebook venner

YouTube klipp


Trommer.no - gjør deg bedre

Motta Slagverknytt