InUse med Baard Kolstad

I vår serie om trommeslagere og elektronikk har vi kommet til Baard Kolstad. Han hadde allerede millioner av views på YouTube som gatetrommeslager da han klinka til og vant verdensmestertittelen i den internasjonale finalen i Los Angeles. Etter det har Baard fullført utdanningen sin som musiker i Kristiansand og reiser verden rundt med Leprous. Først traff jeg Baard på 4Sound i Oslo hvor vi snakke og testa litt kvintoler på TD-30.  Hele låta:  Etterpå ble jeg med på øvelse med Leprous. Dette var faktisk en av de første øvelsene til Baard med bandet. Nå er han fast medlem.  Del gjerne dette videre med andre på Facebook, Google+ eller Twitter 

InUse med Thomas Drabløs

Etter flere år som trommeslager med popsuksessen Donkeyboy har Thomas Drabløs fått oppleve poplivet på ordentlig. Turneer, plateinnspillinger, tv-show, eventjobber, presse og uhell på veien. Alt som hører med. Vi treffer Thomas i Drammen teater hvor bandet akkurat har avsluttet preproduksjon til turnè. Her er det frem og tilbake: Skal vi ha heldigitalt oppsett, eller skal vi bruke noe akustisk? Hihat? Basstromma? Tamburinen blir ihvertfall akustisk. Med fullt TD-30 oppsett og en Roland SPD-SX blir det mest mulig studiolik lyd på livekonsertene, men hvordan gjør han det?    

InUse med Martin Windstad

Hybrid trommesett og digitale effekter har de siste årene vokst seg stort. De fleste trommiser i dag har et eller annet elektronisk å skru på, slå på, trigge eller spille sammen med. Vi har derfor beøkt en del norske trommeslagere på jobb for å se hvordan de bruker dette i oppsettene sine. (Foto Sven-Erik Hagen) Førstemann ut er Martin Windstad. Han er nok kjent for de fleste gjennom sine samarbeid med Jarle Bernhoft og Kurt Nielsen. Som oftest bak et amerikansk trommesett, men denne gang med perkusjonsoppsettet. latinse instrumenter pent dandert rundt en Roland SPD-sx.    

Software blir hardware

De fleste har nok sett Animusic sine softwarebaserte musikkfilmer på nettet. Baller spretter i alle retninger. De treffer tonestaver fra fremtiden og skaper musikk. Det er fasinerende og kreativt på samme tid. En science fiction musikkvideo.  

Produkter i shoppen

Facebook venner

YouTube klipp


Trommer.no - gjør deg bedre

Motta Slagverknytt