Trommemusikk


I 2005 kom Blu-Ray disken og mange mente at DVD´en nå ville dø. Det skjedde ikke. De to formatene levde godt ved siden av hverandre. Helt til alle hadde så mye båndbredde at de kunne streame filmer direkte på datamaskinene sine. YouTube ble trollet som utfordret Blu-Ray og DVD. 


Videosjappa på hjørnet forsvant og alle musikkDVD´ene hos Norsk Noteservice ble solgt ut for 50,- pr stk. Ikke en gang da kjøpte jeg filmer.

Og så snakker vi 2015. Jeg sitter i godstolen hjemme og opplever en rykende fersk - nyutgitt - DVD.

Det er Gulli Briem og hans kollega Szilard Banai som har trommet sammen en - jeg vil nesten si - kunstfilm. Nydelig musikk. Glitrende fremført. Vakkert filmet. Estetisk sammensatt. Variert musikalsk. Inspirerende.

“Det er Szilard som i hovedsak har stått for dette prosjektet, mens jeg har bidratt med noe musikk og ikke minst trommespill”; forteller Gulli meg på telefon. De gjør denne produksjonen som et duoprosjekt hvor Szilard også har regi og produsentansvar.Musikk først
Det er to glitrende slagverkere som begge behersker sitt instrument på det høyeste nivå. Samtidig er de smakfulle nok til å spille det musikken trenger - uten å overbruke effekter eller instrumentaltekniske virkemiddel.

På denne DVDutgivelsen balanserer de fint mellom solonummer, duetter, ensemblespill og intervjuer. Vi slipper unna demonstrasjon av teknikk eller finurligheter. De forteller begge to om hvorfor musikk generelt, og trommer spesielt, har fått en stor plass i deres liv.

“Hva er det jeg vil si på instrumentet mitt?”; spør Gulli retorisk. “Alt. Musikk er ikke en jobb eller hobby. Det er alt. Når musikk er det du skal gjøre i livet ditt finner du musikk i alt”, sier Gulli.

Jeg har hatt et strålende møte med trommefilmen Drum Emotion. Om du skulle ha lyst til å oppleve denne DVD kan den kjøpes for €15 på Szilard sin nettside

Produkter i shoppen

Facebook venner

YouTube klipp


Trommer.no - gjør deg bedre

Motta Slagverknytt