Snarky Puppy - fem gode

Snarky Puppy er etter hvert blitt en anerkjent navn, og det store bandet spiller en helt egen og innovativ blanding av funk, soul, RnB, fusion og gospel. Dette er instrumentalmusikk med ekstremt frekke groover, lekende improvisasjon og en enorm spilleglede.

Jay Postones - fem gode

Om du liker prog-metal kjenner du kanskje til Jay Postones og bandet hans TesseracT. Jay er kanskje ikke det mest kjente navnet i trommemiljøet, men han har vært med å legge standarden for moderne prog-metal. Søndag 5. oktober besøkte han og bandet Oslo, og vi har i den anledning funnet frem 5 gode filmer med Jay Postones. 

Matt Garstka - fem gode

Matt Garstka er ett av de heteste navnene i metal-verdenen akkurat nå. Den 5. oktober 2014 gjestet han og bandet Oslo. De spilte en forykende konsert på et fullsatt John Dee. I anledning dette besøket har vi samlet fem gode filmer med Matt. Her kan du se filmer fra hans tid som student på Berklee og fram til i dag - som fast trommis i Animals As Leaders.

Keith Carlock - fem gode

Keith Carlock har gjennom de senere årene seilt opp som en av de aller mest sentrale all-roundtrommisene i bransjen. Jeg har derfor samlet opp fem gode filmer som viser han i samspill med fem av bransjens største artister. 

Melodisk slagverk 1 - fem gode

Slagverk finner du i alle kulturer. Over hele kloden. Rytme har alltid fasinert mennesket. Derfor er det blitt et fasinerende mangfold av instrumenter. Melodier fanger også menneskets interesse. Melodisk slagverk dukker derfor opp i alle kulturer - på samme måte som rytmeinstrumenter. I denne artiklen har jeg funnet frem fem gode eksempler på annerledes melodiske slaginstrumenter. Tror det vil være til inspirasjon. 

InEar - fem gode

Trommerslagere har sine utfordringer når de skal spille live med bandet. Hvordan balansere eget volum, spillestil og akustikk med lokalet, de andre musikerne og samarbeidet med evt. monitoransvarlig osv. Noen scener er så store at man har problemer med å få god nok lytting i ren direktelyd. Andre ganger spiller f.eks. bass og gitar trådløst og rett i bordet - uten forsterker på scenen. Da mister trommeslageren den fysiske følelsen fra høytalerne på scenen og må få all lyttefølelse gjennom sin egen monitor eller headset. 

Benny Greb - fem gode

Jeg traff Benny Greb i Oslo for noen år siden. Den gangen hadde jeg sett alle filmene hans på Youtube og gått igjennom hans metodebok for å forstå noter - eller bokstaver som han kaller det. Jeg var med andre ord allerede en stor fan. Møtet med han var fantastisk. Han er en fenomenal musiker som også kan bruke ord til å beskrive hva han tenker, gjør og opplever. Om jeg skal strande på en øde øy sammen med en trommeslager må det bli med Benny.

Jeff Porcaro - fem gode

I dag - 1. april - ville Jeff Porcaro fylt 60 år. Den legendariske trommeslageren i bandet Toto døde alt for tidlig og etterlot seg et stort hull. I anledning dagen ville jeg samle opp noen av de intervjuene som ligger ute på YouTube. La det være til inspirasjon og ikke minst - se om ikke dere alle kan finne noe av Jeff Porcaro i deres egen spilling! 

Produkter i shoppen

Facebook venner

YouTube klipp


Trommer.no - gjør deg bedre

Motta Slagverknytt